Topsztori

digesely
Forrás: sheknows.com

Digitális esély

„Digitális Esély 2014” címmel közös pályázatot hirdetett a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP. A pályázatra hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatásával foglalkozó civil szervezetek jelentkezését várják.

A „Digitális Esély 2014” pályázat indulását Bódi Gábor, az NHIT elnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary vezetője közösen jelentette be az üzleti szoftvercég éves konferenciáján.

„Az infokommunikáció az élet minden területén jelen van, legyen szó iparról, mezőgazdaságról, a szolgáltató szektorról, valamint a közigazgatásról, így a digitális írástudás egyre nagyobb jelentőséggel bír”, mondta Bódi Gábor. „Ezért fontos, hogy a jövő generációi számára olyan újabb lehetőségek nyíljanak meg, amelyek tovább növelik digitális esélyegyenlőségüket, ezzel hozzájárulva az információs társadalom megerősödéséhez, és hazánk versenyképességének javításához. A kormány javaslattevő szerveként ezért örömmel állunk e kezdeményezés mellé”- fogalmazott.

Ablonczy Balázs szerint az informatikai oktatás ösztönzése elősegíti a helyi közösségek fejlődését, a társadalomban való jobb boldogulást, mely mindenki közös érdeke.

A pályázaton összesen hatmillió forint érhető el, amely a tervek szerint tíz hazai, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet munkáját támogatja. Két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a hat-tíz év közötti, másrészt a tizenegy-tizennégy év közötti, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlőségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni. A pályázatok beadási határideje 2014. szeptember 30.