technológia

31_zebra_420
Forrás: -
Tízcentis bizonylat

Zsebre vágott nyomtató

Jól jön a mobil printer, ha az irodán kívül kell kinyomtatni egy dokumentumot.

A mobil munkavégzés már nem csak a drága laptopokkal, táblagépekkel ellátott menedzserek kiváltsága. Számtalan vállalatnál vannak olyan munkakörök (szervizesek, értékesítők, szállítók), ahol a vállalati infrastruktúrától távol kell a dolgozónak ellátnia a feladatát. Ilyenkor hatalmas segítség a mobil eszköz, amellyel elérheti és lekérdezheti a vállalati információkat, vagy akár új adatokat is vihet be a rendszerbe.

„Ilyenkor gyakran kell előállítani papírdokumentumokat is” – mondja Halász Árpád, a Zebra Technologies regionális igazgatója. A számlákat, munkalapot, szállítólevelet vagy más hivatalos dokumentumot hagyományosan vagy kézzel tölti ki a munkatárs, vagy a back-office-ban állítják elő, és utána küldik ki, ami nemcsak többletmunkát, hanem idő- és pénzbeli veszteséget is jelent.

 


 

 

A hivatalos dokumentumok gyors és az előírásoknak megfelelő helyszíni előállításán segíthet a mobil nyomtató. Egy ilyen készülék Bluetooth vagy wifi segítségével kapcsolódik a dolgozó mobil eszközére, és az onnan kapott adatokból pillanatok alatt előállítja a szükséges bizonylatot, számlát, egyéb papírt.

Egy ilyen „terepi” készüléknek különleges követelményeknek kell megfelelnie, magyarázza Halász Árpád. Az egyik legfontosabb a tökéletes megbízhatóság. A mobil nyomtatóknak el kell viselniük a nem éppen kíméletes bánásmódot, és mindig, akár szélsőséges körülmények között is működniük kell. Szorosan összefügg ezzel a legalább nyolcórás üzemidő, hiszen a „terepen” nincs lehetőség tölteni a készüléket.

Ezeket az igényeket a Zebra hőnyomtatókkal elégíti ki. Ezek kisméretűek, sokáig bírják (a budapesti autósok legnagyobb bosszúságára például a parkolóőröknél lévő nyomtatók soha nem fogynak ki…), érzéketlenek a porra, rázkódásra, más külső hatásokra. Mintegy tíz centiméter szélességben tudnak nyomtatni, de ez bőven elegendő a szervizdokumentumok, számlák, szállítólevelek előállítására.