technológia

27_howhighcanyouthrow_420
Forrás: -
Ticket helyett tablet

Wimbledon iPaden

A világ legrégebbi teniszbajnokságát iPad-en is lehet követni. Így talán a jegyekért kisebb lesz majd a tülekedés.

Nem egyszerű bejutni a wimbledoni teniszbajnokságok mérkőzéseire, a jegyeket hamar elkapkodják. A jegyüzérek pedig képesek 71 ezer fontot is elkérni két jegyért, ha bajnoki mérkőzésről van szó és a brit teniszcsillag, Andy Murray is játszik.

Ilyen árak mellett egyszerűbb és olcsóbb egy iPad az ingyenes és hivatalos Wimbledon alkalmazással. „Ha valaki nem tud kijönni, akkor is igyekszünk minél élvezhetőbbé tenni az eseményt” – nyilatkozta a Reutersnek a tornát szervező The All England Club kereskedelmi igazgatója, Mick Desmond. A profi alkalmazás segítségével a mérkőzésekről összefoglalókat nézhetünk meg. Csak azért nem építették be az élő közvetítés lehetőségét, mert úgy a közvetítési jogokat nem tudnák jó áron eladni.

 


 

 

Wimbledon-rádiót is lehet hallgatni az app-ben, az épp folyó mérkőzések kommentárját hallgathatjuk. Kedvenc teniszsztárjainkról rengeteg adat, kép található. Ha hozzáadjuk őket a kedvencekhez, akkor automatikusan értesülünk a velük kapcsolatos újdonságokról. A tenisztorna helyszíne virtuálisan bejárható, és az ajándékboltokban is shoppingolhatunk – virtuálisan.

Telik az app-ra. Idén 40 százalékkal 22,6 millió fontra nőtt a torna összdíjazása, az első körből kiesők 23 ezer fonttal lesznek gazdagabbak. Ennek ellenére a szervező klub tavaly, adózás előtt 38 millió fontot tett zsebre. A nyereséget a brit tenisz felvirágoztatására is használják.