technológia

24_nd_18_T_420
Forrás: -
Életmentő alkalmazás

Virtuális füstjel

Számos dohányos súlyos helyzetbe kerülhet amiatt, hogy július 1-jétől csak kevesebb üzletben lehet füstölnivalót kapni. Semmi vész, itt a nemzetidohánybolt-kereső!

Korábban szinte minden sarkon vehettek cigarettát a nikotinfüggők. Manapság esetleg a szomszéd faluban van a legközelebbi dohánybolt. De ott is hol? Ezt a problémát ismerte fel egy élelmes mobilalkalmazás-fejlesztő csapat, és létrehozta a holegytrafik.hu webes, illetve mobilos appot. Segítségével játszi könnyedséggel találhatunk nemzeti dohányárudát.

 


 

 

Az okostelefon-tulajdonosok számára készült mobilos (iOS-es és androidos) és webes kereső applikáció tudománya azonban nem merül ki a puszta felsorolásban. Azaz a program nem csak a több ezer trafik tagolatlan listáját zúdítja a nyakunkba. Miután megállapította pozíciónkat, a navigációs funkció segítségével oda is vezeti a dohányost. Az összes, engedéllyel rendelkező üzlet szerepel az adatbázisban, amelyet a készítők folyamatosan frissítenek.

Az interaktív trafikkereső mobilon hangazonosítással is képes megkeresni a környező trafikokat, ismeri a nyitva tartást, így azt is meg lehet tudni, hogy érdemes-e még elindulni az áhított cigiért. Ha a trafikkereső túrára induló állampolgár esetleg olyan boltot talál, amely valamilyen oknál fogva kimaradt volna az alkalmazásból, néhány kattintással feltöltheti az adatbázisba. Így válik az app igazi közösségi alkalmazássá.