technológia

33_tv_420
Forrás: -
Mindent egy képernyőre

Tévézz, internetezz egyszerre!

Egyesíteni próbálja a három képernyő világát egy eszköz, amely azt ígéri, hogy tévézés közben internetezhetünk és fogyaszthatunk további tartalmakat is.

Megy a tévén a Forma1. Apa a kanapén ülve követi a sporteseményt, kezében az okostelefonnal, amelyen tévézés közben (!) azt is nézi, mit mondanak a haverok az eseményről. Bizony, megváltoztak  a médiafogyasztási szokásaink. Sokan már nem is néznek tévét, ha mégis, akkor a tévének egy okos eszközzel kell osztoznia a figyelmen.


 

A Kickstarteren a közel 150 ezer dollárt összegyűjtött InAir nevű eszköz azt ígéri, hogy ezentúl nem kell figyelmünket megosztani a tévé és az okostelefon között, hanem a tévére varázsolja az internetes tartalmakat. A demóban egy-egy ikonnal jelölték a népszerű közösségi oldalakat, tartalmakat, amelyek a képernyő egyik felében jelentek meg. Így tévézés közben nem kell levenni szemünket a képernyőről. Esetenként még az információ keresésével sem kellene bajlódni, mert az InAiR fel tudná ismerni, hogy milyen tartalom megy a tévében és ő javasolhatna kiegészítést hozzá.

Az eszköz a hagyományos 2d-s, de a 3d-s tévén is működne. Ha netán Kinect vagy hozzá hasonló mozgásérzékelős kiegészítőnk is lenne, akkor a navigációhoz még kattintani sem kell, hanem egyszerű kézmozdulatokkal tudunk tovább haladni. Az eszközt a tervek szerint 2014 szeptemberében dobják piacra.