technológia

37_Evangeline-Funeral-Home_420
Forrás: -
Nem késhetsz el

Temetés, élőben, interneten

Egy ír üzletember kiváló vállalkozási lehetőséget lát abban, hogy élőben, interneten közvetítsen temetéseket azok számára, akik nem tudnak személyesen jelen lenni az eseményen.

Írek (is) élnek a világ minden zugában. Mikor viszont hamvaik örökre helyezéséről van szó, akkor a saját anyaföldjükben szeretnének pihenni. Ám nem minden távol élő rokon képes eljönni erre a szomorú eseményre, így alternatív megoldásokon gondolkodnak.


 

Egy ír temetkezési vállalkozó, Alan Foudy azonban megtalálta a megoldást: élőben, az interneten közvetítené a távol lévő gyászoló rokonok, ismerősök számára az eseményt. A közvetítés titkosított, jelszóval védett internetes csatornán történne, a csatorna címét pedig csak a szolgáltatás megrendelője ismerné. Az internetes, élő közvetítésért persze fizetnének a távoli rokonok.

A vállalkozó szerint van igény hasonló szolgáltatásra, mert egyre több távol lévő rokon, barát kéri meg őt, hogy készítsenek dvd-t a szomorú eseményről. Miközben egy hasonló dvd elkészültére és megérkezésére két hetet is várniuk kell a megrendelőknek, az élő vagy kevéssel késleltetett közvetítés azonnali megoldást nyújt a távol gyászolóknak.

A temetkezési vállalkozó jelenleg is kínál nem hagyományos temetkezési szolgáltatásokat. Az eseményről a fotókat azonnal felteszik az internetre, és a szertartás hanganyagát is elérhetővé teszik. Nyilván szigorúan csak azután, hogy ebbe a szertartást végző pap és a jelenlévők is beleegyeztek.