technológia

32_Jobs_2003_rev1_420
Forrás: -
Amerikai postai tervek

Steve Jobs. Bélyegen?

Rosszul megy az amerikai postának. A szolgáltató az amerikai popkultúra alakjait ábrázoló bélyegek eladásából szeretne valamennyi bevételhez jutni. Steve Jobs is rajta van a listán.


Alig négy évvel halála után, 2015-ben Steve Jobs, az Apple legendás vezérének arcképe felbukkanhat egy amerikai bélyegen. Az ottnai sajtóban megjelent egy lista azokról az emberekről, amelyekről a posta hamarosan bélyeget jeleníthet meg. A listán megtalálható az Amerikán kívül is közismert Michael Jackson, James Brown vagy Jimi Hendrix neve, illetve több tévés személyiség, színész vagy aktivista – és Steve Jobs is, a számítástechnika kultikus alakja szerepel rajta.

A posta nem titkolt szándéka több bevételhez jutni egy olyan időszakban, amikor hagyományos postán már csak a számlalevelek érkeznek. Tavaly Harry Potterről adtak ki egy 20 darabos sorozatot, amely igen népszerűnek bizonyult a gyűjtök körében. Népszerű volt és jól fogyott az Elvis Presley-es sorozat is.

Az amerikai bélyegeken 2011-ig olyan amerikai személyiségek jelenhettek meg, akik öt éve legalább meghaltak. Ezt a szabályt a hivatal eltörölte, így végül élő emberek portréja is ott lehet a bélyegeken. Ha a tervek valóra válnak, akkor Steve Jobs lenne az első képviselője a számítástechnikai iparágnak, akiről bélyeg jelenne meg. Úgy látszik, a posta nem orrol Jobs-ra amiatt, hogy végül is olyan termékeket talált ki és tökéletesített, amelyek a hagyományos levél halálát jelentették: számítógépek, mobiltelefonok.