technológia

37_kids-running1_420
Forrás: -
Hiperaktivitás ellen

Moffos gyermekek

Nem mindig férnek meg egymás mellett a törés kockázata nélkül a technológia és gyermekek. A japán Moff cégnek sikerült közel hoznia őket.


 

Végre egy olyan technológiai kütyü, amely mozgásra serkenti a gyerkőcöket! – kiáltottak fel a Kickstarter-felhasználók, majd két hét alatt háromszorosan túlfinanszírozták a japán Moff cég játékszerét. A cég egy kicsi, hangokat kiadó ketyerét kínál a gyermekeiket mozgatni kívánó szülőknek. A (magyar piacon talán nem túl szerencsés) Moff nevet viselő játék egy karon viselhető kis eszköz, amely gyorsulásérzékelőt és giroszkópot tartalmaz. Van benne továbbá egy ledes bekapcsoló, kikapcsoló gomb, és Bluetooth.

Nem meglepő módon, a Moff Bluetooth-on keresztül csatlakozik az Apple telefonjaira vagy iPad-jeire (az androidos változatot későbbre ígérik). A készüléken el kell indítani egy alkalmazást, a gyermek pedig játszhat. Ha gitárszólót vagy varázspálca suhintást imitál, netán lövöldözés van soron, akkor a beépített érzékelők felismerik a mozdulatsort és a telefon vagy tablet lejátssza az odaillő hangot. A gyermek nem a képernyőre mered, hanem mozog, játszik, használja a képzeletét. (Úgy tűnik a Moff kitalálta a Nintendo Wii vezérlőjét – okostelefonhoz. Egyrészt az ötlet óriási, másrészt vajon 1-2 méterről mit látni az okostelefon képernyőjén?! Ja, hogy kell egy másik app, amely a telefon, tablet képernyőjét kiteszi a wifis lapostévére… – A szerk.)

A 39 vagy a 45 dolláros játékról már lekéstünk. Jelenleg 49 dollárért lehet a játékból rendelni egyet, vagy két dollárnyi kedvezménnyel kettőt, 88 dollárért. Az alkotók nyár közepére ígérik a szállítást. Azonban a gyártóknak addig egy apró kis részletet még meg kell oldaniuk: a kompakt, lágy műanyagba ágyazott szerkezetben az elemcserét…