technológia

28_facebook_smartphone_420
Forrás: -
Homeless FB-használók

Jött, látott – nem győzték letakarítani

Sokan találgatták, lesz-e Facebook-telefon. Nem lett. Csak egy ingyenes Facebook-hírfolyam az androidos telefonok kezdőképernyőjére.

Nem is mindegyikre telepíthető. Attól tartva, hogy ha gyengébb processzorú okostelefonra kerül, akkor a csapnivaló felhasználói élmény rontja a FB megítélését, eredetileg csak Samsung és HTC csúcstelefon-tulajok számára jelent meg a piactéren. Persze ezt megkerülve sokan kipróbálhatták még.

Ha a Google Play statisztikáit nézzük, akkor máig 19 300 felhasználó töltötte le. Egytől öt csillagig lehet értékelni a terméket: közel tízezren a leggyengébb, 1-es osztályzatot adták, 5-öst alig 4 ezren. Az átlag a siralmas 2,3. Meg éppen nem bukott, de Mark Zuckerbergék alaposan elszámították magukat.

 


 

 

A többség csalódottan és dühösen távolította el a telefonjáról. Pedig a megjelenése után szakmai elemzők attól tartottak, hogy az alkalmazásindítóként („launcherként”) kialakított Facebook-ruha megosztja a piacot.

A Home technikailag akár jó is lehetne. Gondosan megcsinálták a hírfolyam képeinek látványos görgetését. A felszín három választást kínált: a Facebook üzőjét, az alkalmazásindítót és a szokásos indítást. Utóbbi kínos másodperceket és ideges telefonnyomogatást eredményezett.

Ha pedig eltávolítottuk a Home-ot, attól még vígan tovább élt, mert felfrissítette az alap Facebook-app-ot. Csak úgy lehet végleg megszabadulni tőle, ha minden FB-app-ot leveszünk, és utána a Home kivételével visszarakjuk őket – ha még kellenek.