technológia

32_Fotolia_420
Forrás: -
Van mit formatervezni rajta

Hat másodperc alatt tisztít a 3d-fogkefe

Ha lusták lennénk naponta a javasolt két percet sikálni a fogunkat, akkor a jó hír, hogy most már nem is kell. Nem, még nem fedezték fel a fognövesztő szert, csak egy olyan, személyre szabott fogkefét találtak ki, amely hat másodperc alatt sikálja tisztára a fogakat.

Gyakorlatilag személyre, azaz fogsorra szabott kör-fogkefét (valójában belül szőrös, negatív „harapásmintát” – a szerk.) készít nekünk a Blizzident egy 3d nyomtató segítségével. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy fogorvos segítségével levetetni fogsorunk pontos mását, amelyet majd egy laborban 3d-szkenner segítségével digitalizálnak. Az így keletkező számítógépes fájlt kell feltölteni a cég weboldalára, befizetni a csekély 88 ezer forintot, várni egy kicsit, és máris postázzák a személyre szabott, egyéni csodafogkefét, amely a gyártó szerint egy évig biztosan bírja a strapát.


 

Ha már megvan az első Blizzident fogkefe, a további példányok már „csak” 47 ezer forintba kerülnek, ennél még jóval olcsóbb egy meglévő felújítása: 26 ezer forint. A cégnél azt remélik, hogy sokan fognak rendelni termékükből, mert akkor tovább tudják csökkenteni az árat.

Használni pedig igen könnyű: csak rá kell harapni, és kicsit ide-oda mozgatni a fogainkat. A gyártó oldala szerint hat másodperc a csodafogkefével felér hárompercnyi hagyományos fogtisztítással (10 másodperc pedig 6 percnyivel).

Az oldal a gyermekeknek is javasolja a 3d-nyomtatott fogkefe használatát, mert az tökéletesen kitisztít minden eldugott helyet. De a gyermekeket ismerve, nehéz lenne rávenni őket egy ennyire csúnya, kifejezetten ijesztő eszköz használatára.