technológia

32_CinemaCrowd_420
Forrás: -
Röhögnek a háttérben

Download torrent

Nagy dilemma lehet a filmrajongók körében, hogy letöltsék-e valamelyik torrent-oldalról a legújabb kasszasikereket, vagy inkább elmenjenek megnézni moziban.


 

 

Nem arról van szó, hogy a rajongók félnek a szankcióktól, hanem a legtöbb esetben nem „jön át” kellőképpen a film hatása a moziból kilopott kamerás verzióban, mint mondjuk egy IMAX 3D-ben.

A filmgyártók szempontjából szomorú, hogy például Magyarországon jóval előbb válnak elérhetővé a legújabb mozik a neten, minthogy hivatalosan bekerülnének a multiplexekbe. Az éhes fogyasztók pedig alig bírják kivárni, hogy végre láthassák az alkalmasint hónapok óta várt nagy kedvenceket. A mohóság azonban tönkre is teheti a felhasználói élményt, ugyanis az idő előtt megszerezhető ingyen-Xvidek élvezhetősége hagy némi kívánnivalót maga után.

A legtöbb kalózmozi eleinte csak kamerás verzióban van fönt, ezeket pedig jellemzően okostelefonnal rögzítik a bátor vállalkozók. Ennek eredménye, hogy otthoni környezetben megtekintve a legtöbb kalózmozi csaknem élvezhetetlen. Egyrészt a képminőség sem jó, többek között azért, mert az önjelölt operatőröknek sokszor megremeg a lábuk előtt a kameraállvány. Másrészt a hang tartalmazza a környezeti zajt is: a mozi közönségének popcorn-ropogtatása és nevetgélése is hallható. Utóbbi annyiban pozitívum, hogy a röhögés ragadós, és a monitor előtt fetrengő kiberkalózok átélhetik a mozi hangulatát.