technológia

28_nyelvtanulas_420
Forrás: -
Van nyelvtudás-közvetítő is

Cseréljünk nyelvet!

Magabiztos, folyékony nyelvtudásra vágyunk egy idegen nyelven? Társalogjunk minél többet anyanyelvi beszélőkkel, méghozzá ingyen!

Jó-jó, mondhatnák, de honnan a fenéből akasszak most le egy született amerikait, németet (nem kívánt törlendő), aki órákon keresztül hajlandó hallgatni a nyekegésemet, és erre nem megy rá a fél fizetésem? A legeslegjobb megoldás a célnyelvet beszélő barátnő vagy barát beújítása. Ha azonban éppen nem akarunk válni vagy szakítani, más módszer után kell néznünk. A bevállalósak külföldi turistákat szólíthatnak meg az utcán ingyenes idegenvezetést ajánlva a pár órás nyelvgyakorlásért cserébe. Van olyan, hogy elmegy a kedvünk az egésztől, miután harmadszor hajtottak el. (Bár, ha nem magyarul, hanem az elsajátítani kívánt nyelven, az rövid, de annál intenzívebb tanulásnak is betudható.) Ilyenkor próbálkozzunk meg a Conversation Exchange ingyenes közvetítő szolgáltatással.

 


 

 

Ez olyan nyelvtanulók egymásra találását hivatott megkönnyíteni, akik saját anyanyelvüket (vagy az általuk magas szinten beszélt nyelvet) tanítják a partnerüknek, akik cserébe ugyanezt teszik velük. Tehát ha például olaszul tanulunk, olyasvalakit kell keresnünk, aki Itáliában látta meg a napvilágot, és magyarul (vagy egy általunk beszélt más nyelven) szeretne megtanulni. A dolog pofonegyszerű: regisztrálunk, megadjuk a korunkat, érdeklődési körünket, a tanulni kívánt és tanítani ajánlott nyelvet, írunk egy ellenállhatatlanul vonzó bemutatkozó szöveget, majd a keresőben felkutatjuk az igényeinknek megfelelő azon külföldieket, akik éppen lakóhelyünkön tartózkodnak, élnek.

Ha ilyet keveset vagy egyáltalán nem találunk, választhatjuk a Skype-os vagy más netes hangtársalgás-lehetőséget, ami jelentősen megnöveli a partnertalálás esélyét. Természetesen miután bekerültünk az adatbázisba, mi is kapunk majd megkereséseket. Tapasztalatból mondom, a dolog szuperül működik, s ha időnk engedi, több partnerrel is gyakorolhatunk. Így magas szintre fejleszthetjük a szövegértésünket is, hiszen nincs két egyformán beszélő ember.