technológia

26_woman_holding_cellphone_420
Forrás: -

Hogy tovább bírja a mobilod

Idegesítő, hogy okostelefonod mindig pont akkor merül le, amikor a legnagyobb szükséged van rá. Tippjeinktől új erőre kap kedvenced.

A minap az iPhone-om a szokottnál is gyorsabban kezdte falni az energiát, pedig nem interneteztem, és nem is videóztam sokat. Attól lemerült, hogy csendesen feküdt az asztalomon… Először az akku kóros kapacitáscsökkenését és közeli kimúlását vizionáltam, de azért kipróbáltam pár dolgot.


Először is letöltöttem egy appot, amely megmutatta, hogy milyen folyamatok terhelik le a processzort. Nagy meglepetésemre a látszólag inaktív iPhone folyamatosan nagy munkában volt. Mivel korábban kipróbálásra letöltöttem pár alkalmazást, amelyeket aztán nem használtam, gyorsan kitöröltem ezeket. Következett az operációs rendszer újraindítása, amire hetek óta nem került sor, mivel nem szoktam a mobilt kikapcsolni. Ezek a műveletek csodát tettek, az akku feltöltése után Steve Jobs találmánya visszatért szokásos állapotába.

Tovább csökkenti az energiafogyasztást, ha az elsötétítés késleltetését rövidebbre vesszük: a kijelző az egyik legnagyobb áramzabáló. Hatásos még a wifi-, a 3g- és az lte-kapcsolat, valamint a gps-funkció szüneteltetése, ha éppen nincs rájuk szükségünk. És végül jó hatással van az akku működésére, ha nem engedjük teljesen lemerülni. Az iPhone-okban Li-polimer akku van, amely – amellett hogy sokkal több töltést bír, mint a Li-ion – érzékeny a „mélymerülésre.” Amikor 10 százalékot jelez, töltsük fel, ne várjuk meg a piros 5 százalékot, és pláne ne az „elájulást”.