mozaik

Félreértelmezett termék

Vízálló mp3-lejátszó

Beleszeretnek, megveszik, majd rájönnek, hogy nincs rá szükségük, és megpróbálnak túladni rajta. Ez a sorsa a vízálló mp3-lejátszónak egy úszónál. A kütyü sokkal hasznosabb a szárazföldön.

Egyedi a készülék megjelenése: ívelt a fejpántja és nem a fülhöz, hanem a halántékhoz simul a hangszóró. Könnyű beszerezni: az 1500 forintos „no name-től” kezdve a neves szórakoztatóelektronikai gyártók által ajánlott 20 ezer pluszos ajánlatok is elérhetők online. A felhasználói visszajelzések alapján a drágábbak egész jól szólnak, de a medence nem az otthonuk.

A hullám könnyen leviszi az ember fejéről a lejátszót még az úszósapka alól is. Fórumozók beszámoltak arról, hogy az úszóedzés első negyedében megfájdult fejük a csontvezetéses zenehallgatástól. (A füles nem a hallójáratot zárja el, hanem a fülkagyló előtti csontos részhez szorul, így juttatja el a hangot az illetékes érzékszervhez.) Így hát nem csoda, hogy rengeteg az eladó, használt készülék, elárasztják az internetes apróhirdető weboldalakat.

Pedig nagy előnye a „mini vízihifinek”, hogy a verejték sem teszi tökre, így sok szárazföldi sporthoz kiváló. Az átlagos fülesek bármilyen folyadéktól tönkremennek, de a vízállót még a zuhany alá is be lehet vinni, hogy „ő” (is) higiénikus maradhasson. Bár fej- és fülfájás így is jelentkezhet, de a külső zajok jól hallhatók sportolás közben, ezért a vízálló fülhallgatók – a hagyományosakkal ellentétben! – nem balesetveszélyesek.