Pre-manager lifestyle

26_zseb_420
Forrás: -

Divat­tanácsadó a zsebben

Digitális divat is van (lesz)

Legyen a jelmondatunk: látni és látszani! Másolni a trendeket, asszimilálódni egy közösségben az arcunk elvesztésével egyenlő. Lássuk meg azokat a divatba, egyéni viseletünkbe illeszthető ötleteket, amelyekkel kilátszunk, észrevesznek és elismerően csettintenek ismerőseink és ismeretlenek is.

„A stílus maga az ember” – mondta Georges-Louis Leclerc francia természettudós akadémiai székfoglalójában 1753-ben. Megállapítása évszázadokon -átívelő igazság. Na igen, de honnan vegyük az ötleteket? Hogyan lehetünk saját magunk stylistjai?

 

Vannak divat-appok!

Természetesen az internetről. Lányok számára nagyon fontos ugye a smink. Az alapfogásokat anyu megmutatta, az agyagokat, eszközöket megveheted magad. Ha már biztos kézzel bánsz a pamaccsal, szemceruzával, szempillatussal, alapozóval, tölts le pár smink- (MakeUp-) programot. Csoportosítják a nappali, alkalmi, éjszakai sminkeket. Válassz az egyéniségedhez, arcformádhoz, hajszínedhez megfelelőt, de egyedit, amilyet a környezetedben nem láttál. Próbáld ki! Már aznap megkapod a visszajelzést…

Fontos önkifejezési eszköz a fiúk számára a hajviselet. Sok mobilalkalmazás kínálja celebek (színészek, popsztárok stb.) hajviseletének rendszerezett fotósorozatát. Keresd meg a legszimpatikusabbat, és a fodrásznak bátran mutasd is meg. (Szerinted ő honnan tanul?) Rábízhatod a frizurának a fejformádhoz alakítását. Egy kis festékkel, melírozással hatásos kompozíciók jöhetnek létre. Többféle hajviseletet is kipróbálhatsz, a környezeted majd eldönti, hogy melyik áll a legjobban.

 


 

 

Ékszerek, viselhető mobileszközök

Ékszerben sem az érték a mérvadó, hanem a forma és a harmónia. Lopjunk a netről szemtelenül ötleteket. A Pinterestben rengeteg csoport specializálódott ékszerek, viselhető kütyük képeire.

Azt eddig is tudtuk, hogy a márkás füles és fejhallgató „öltöztet”. Blue-tooth kapcsolaton keresztül már nem csak fül- vagy fejhallgatóban végződhet a teló, most terjednek az okosórák. Visszaszokhatsz a karórához: Pebble, Galaxy Gear, SmartWatch 2. Különböző tudásúak és méretűek, van vízálló is – az biztos, hogy mostantól a farsangszezon végéig (márciusig) menőzhetszt velük. Még talán hasznosak is lehetnek: átveszik a telefon mindenkori kommunikációs és adatforgalmát, jelzik az emailt és sms-t, a Facebook-hírfolyam frissülését stb. Ráadásul te választod meg, hogyan nézzen ki az óra: megváltoztathatod a háttérképet, a betűméretet, -színt vagy -típust.

Néhány éve a Nike (és az Apple) vezette be a cipőbe épített sportkomputert. Hamarosan itt a Google-szemüveg és klónjai. A kísérleti stádiumban lévő, agyhullámokkal vezérelhető mobileszköz prototípusa is kész, egy speciális sapka tartalmazza a szükséges elektródákat.

Fülbevaló usb-tároló is van már. Jönnek a hajlított telefonok, jövőre talán a hajlékonyak is. A divat nem áll meg. Hordanál amoled- (változtatható mintázatú) nyakbavalót? Mekkorát? Mennyit fizetnél érte?