Business

20_ZackMiri_420
Forrás: -

Elmúltál tizennyolc?

pornó operátor

Gyakran simán elsétálunk a tények mellett, és fontolóra sem vesszük a lehetőségeket. Ha viszont nyitott szemmel járunk, akkor többet észlelünk a körülöttünk lévő valóságból. De akarjuk mi azt látni egyáltalán?

Hazugság, amikor egy agyzsibbasztó maratoni előadás és egy kőkemény gyakorlati szeminárium közötti ötperces szünetben kiállunk az iskola gangjára, és károgó nagymamák módjára elkeseredetten panaszkodunk csoporttársainknak a minket körülvevő létbizonytalanságról és a ránk váró nehéz helyzetről, ami a munkavállalást illeti.

A közösségi hamutálak feneketlen emésztői felé szálló, ipari ütemben csontig szívott cigarettacsikkek és a hirtelen hörpintett, olcsó gépi kávék műanyag poharai között azonban ott lapul az igazság is; igenis van munka! Csupán az a kérdés, hogy mennyit ér meg Neked a pénz?


Online pornó – Te vagy a rendező

Az internetes szexipar manapság egyre inkább kezdi átvenni a nagy gonddal megrendezett, művészi igénnyel elkészített erotikus filmek szerepét. Ez az ügyfelek interaktivitását megmozgatni hivatott fejlesztési folyamat a médiaszolgáltatási szektor egyéb területein is megmutatta már magát, elég csak a kereskedelmi televíziók struktúrájában történt változásokra gondolni. Ebben az esetben megfigyelhetjük, hogy állandóan bővül a valóságshow-k repertoárja, és ebben a műfajban már a nézők közül kerülnek ki a modern szappanoperák leendő szereplői.

A webcam-chat pornó is ezt a mintát követi, hiszen az ilyen szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek maguk rendezhetik meg saját pornófilmjeiket, és a fantáziájuk szabadjára engedése még azt a lehetőséget is felajánlja, hogy a „néző” maga legyen az egyes jelenetek főszereplője is. Ehhez egyrészről szükségesek persze olyan modellek – legyenek ezek fiú–lány, lány–lány vagy akár fiú–fiú párosok –, akik bizonyos jogaikról lemondva ország-világ előtt megmutatják bájaikat, illetve forróvérűségüket bebizonyítva felszabadultan szexelnek, és hajtják végre a különböző szexuális perverzióktól túlfűtött fizető partnerek legtitkosabb vágyait, mindezt az éberen figyelő kamerák kereszttüzében.

Létezik azonban egy összekötő kapocs, a komoly felelősséggel terhelt operátor. Itt jössz Te a képbe!

 

Dől a lé

Sokunk életében mindennapi gyakorlat, hogy böngészünk a legnépszerűbb álláskeresési portálokon egy jól fizető munka reményében.

Nos, a pornóoperátori állással szinte mindig, mindenhol összefuthatunk, de mivel irreálisan magas, akár napi harmincezer forintos fizetéssel kecsegtetnek, azért az ilyet általában nem illik komolyan venni. Az igaz, hogy valóban sokat lehet kaszálni ezzel a melóval.

Teljesen egyértelmű, hogy mivel a legtöbb ügyfél külföldi, így a nyugati árakhoz lehet szabni a percdíjakat, amelyek nagyon magasak, adott esetben öt amerikai dollárba is kerülhetnek. Ha a közvetítőportálok – amelyeket kétrészes sorozatunk következő epizódjában mutatunk be –, illetve a munkahelyünkként szolgáló stúdió jutalékát levonjuk, még akkor is szép summát tehetünk zsebre. Természetesen nem olyan könnyű ez, mint ahogyan hangzik, mert a befolyó pénz mértékét az általunk irányított modellek adottságai és teljesítménye is meghatározzák. Fogyasztói oldalról ésszerűnek tűnik, hogy a szebb és aktívabb színészek teljesítményéért fizetnek inkább, mintsem az ágyon hanyatt fekvő, félig álomba szenderült és a szex iránti vágy teljes mértékű hiányát demonstráló, kiégett örömlányokéért.

Az operátor szempontjából tehát rendkívül nehéz és összetett munkáról van szó. A munkaidő során úgy kell szemmel tartania akár egyszerre húsz közvetítő weboldal felületét, hogy közben mindössze egy élőképet van lehetősége a körülményekhez képest variálni. Mivel nem minden közvetítőnek fizetnek az ügyfelek egyszerre, és a vendégek élő műsorba való kapcsolódása is ciklusosan változik, így sohasem lehet előre kiszámítani, hogy öt perc alatt keres a csapat tízezer forintot vagy három óra alatt egy lyukas garast sem.

Amikor azonban dübörög az üzlet és minden vendég az adott produkcióra szomjazik, akkor az operátor egy másodpercre sem veheti le a szemét a képernyőkről. Tegyük fel, hogy két számítógépen összesen húsz, internetes böngészőfelületen működtethető chatprogram fut, és egy másodperc alatt hat kapcsolódás történik, amelyeket mindegyik program külön hangkóddal jelez. Azonnal reagálni kell ezekre a jelzésekre, hiszen automatikusan nem kap élőképet az ügyfél, így az operátornak engedélyeznie is kell a műsor indítását. Ezzel párhuzamosan szólnia kell az adott esetben hosszú percek óta munka nélkül fetrengő modelleknek is, hogy gyorsan kapják össze magukat, ugyanis egyik pillanatról a másikra már nem babra megy a játék.


Privát és freechat

A helyzetet nehezíti, hogy bizonyos közvetítőportálok úgynevezett freechat szekciót működtetnek, amelyeken ingyen láthatnak mindent a kedves látogatók, amit az operátor a stúdióban látni enged. Fizetni csupán borravaló formájában lehet, és nincs lehetőség privát felkérésekre. Ilyenkor általában nem éri meg ingyenműsort adni, hiszen miért fizetnének a kukkolók, ha ingyen is mindent láthatnak?

A legfontosabb feladat tehát összehangolni, hogy éppen melyik weboldalon vannak és melyiken nincsenek fizető vendégek, és azok számára láthatóvá vagy éppen láthatatlanná tenni a tőlünk másfél méterre történő produkciót.

Erre a folyamatos koncentrációt és nagyfokú intelligenciát igénylő feladatra több megoldás is kínálkozik. Egyrészt a több kamera jelenléte – általában három –, amelyeket az egyes weboldalak struktúrájához csoportosíthatunk, így „csak privát chat”, „csak freechat”, illetve „mindkettő” kategóriákra oszthatunk szét. Például, ha egy privát honlapról felkérés érkezik, akkor kötelességünk elindítani az éles műsort, de a free oldalakon azt mások nem láthatják. Ekkor a free oldalakra osztott kamerákat kedvünk szerint olyan képkivágásokra szabhatjuk, amelyek nem mutatnak sok mindent az akcióból.

Másrészt van egyszerűbb megoldás is, mégpedig az úgynevezett Superwebcam nevű szoftver, amelynek segítségével a kamerák manuális mozgatása helyett a számítógép egerének segítségével tudjuk változtatni a mutatott esemény vizuális jellemzőit. Ilyenkor egyszerűen homályos képet is adhatunk, vagy a filmfelvevő eszközön is elérhető zoom funkció szintén a kívánt képkivágást eredményezheti.

A webcam-pornó virtuális világában a fizetés szimbolikus funkciót betöltő kreditekkel történik. Nehogy már igazi pénzzel fizessünk a nem igazi szexért, kérem!

A valódi értékkel bíró valutát mindenki a maga felelősségére válthatja be a különböző fantázianevekkel ellátott egységekre, amelyeknek a felhasználó szabadon a fenekére verhet az online-kielégülés végeláthatatlan forgatagában.

Egy kimerítő műszak végeztével már csak hab a tortán kiszámolni az általában értelmetlenül bonyolult szorzóhányadosú kreditek valós értékét. Mert minket ugyebár csak a forint, az euró, vagy a ropogós, zöld hasú amerikai dollár érdekel.

 

Bevállalod?

Ha az ember belép egy ilyen közegbe, akkor szoros és közvetlen kapcsolatba kerül bizonyos mindennapos tényezőkkel.

Az egyik oldalról a „döngetéstől” megrogyott ágyra a kellő hanyagsággal terített, jócskán foltos és csúnya, útszéli bordélyházak hangulatát idéző csipkés-vörös ágyneműn elterülő, bamba arckifejezésű, és a felsorolt kellékek állapotával összhangban lévő „szupermodell” nyögdécselése, és elmosódott arcfestékének száradt lenyomata kacsint vissza. A másikról pedig szexéhes, perverz fickók eltorzult arca mered rád, vagy éppen azok egyéb testrészei. Vajon melyek lehetnek ezek?

Mindezek tudatában ránk vár a választás, hogy elvállalunk-e ilyen munkát. A lehetőség adott, pénzt bőséggel lehet vele keresni, és a munkaidő is elég rugalmas.

Három műszak közül választhatunk. Lehet éjszaka, korán reggel, vagy délután végezni. Ilyen szempontból kiváló lehetőség lehet az egyetemisták számára, mert az éjszakai műszak esetén bőven marad idő az iskolai tevékenységekre, a befolyó pénznek pedig nyilván mindenkinél megvan a helye. Nem kell erre úgy gondolni, mint a karrier csúcspontjára, hiszen nem ez a végállomás, és nem mellékesen nem is muszáj feltüntetni az önéletrajzban. Azt is számításba kell venni, hogy jó gyakorlati funkciót is betölthet az operátoroskodás mind az idegen nyelv, mind a számítástechnikai ismeretek fejlesztése terén.

Viszont azt alaposan fontolóra kell venni, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e ilyen közegben dolgozni. El tudjuk viselni a körülöttünk történő, nem éppen szalonképes eseményeket? Felfordul-e a gyomrunk a mások által nem éppen érzéki szinten művelt szex közvetlen látványától? Erősek vagyunk-e emberileg ahhoz, hogy mindez ne keserítse meg mindennapjainkat, vagy éppen a saját szexuális életünk minőségét?

Ezeket a kérdéseket mindenkinek magának kell megválaszolnia, és a saját lelkiismeretével is szembe kell néznie. Azt pedig kimagyarázni, hogy hova mentünk este és miért érkeztünk haza reggel véres szemmel és üres tekintettel, szintén nem könnyű feladat…