Energetika-közmű

36_termosztat_420
Forrás: -

Felhív a termosztátom

Távolról, telefonhívással ellenőrizhetjük és módosíthatjuk átmenetileg nem használt lakásunk, házunk, üzlethelyiségünk hőmérsékletét.

Nyaralni, síelni megyünk, és egy hétig nem tartózkodunk otthon? Munkánk tartósan egy másik városba szólít minket, és csak kéthetente utazunk haza? Hétvégi házunkat télen csak ritkán keressük fel? Üzletünket több napra bezárjuk a hosszú hétvégén? Ilyen és hasonló esetekben vehetjük jó hasznát a beépített mobiltelefonnal ellátott gsm-termosztátnak. Lehetővé teszi, hogy telefonon keresztül ellenőrizzük, illetve módosítsuk távoli ingatlanunk hőmérsékletét. Így télen megakadályozhatjuk a vezetékek lefagyását. Hosszabb távollét után beindíthatjuk a takarékossági célból levett fűtést vagy hűtést, hogy mire hazaérünk, a megszokott kellemes hőmérséklet fogadjon minket.

 


 

 

A gsm-termosztátnak köszönhetően mindig pontos információnk lesz éppen nem lakott vagy használt ingatlanaink hőmérsékleti viszonyait illetően. Az eszköz használata pofonegyszerű. Ha módosítani kívánjuk a korábban beállított hőmérsékletértéket, felhívjuk a készüléket. Miután fogadta hívásunkat, arra kér minket, hogy adjuk meg a négyjegyű azonosító kódot. Ez után beolvassa a helység aktuális hőmérsékletét és a termosztáton beállított értéket. Telefonunk számbillentyűivel bepötyögjük az elérni kívánt hőmérsékletet. Ezt a berendezés nyugtázza, majd visszaolvassa a beállított új értéket. A legkisebb megadható hőmérséklet 6, a legmagasabb 39 Celsius-fok.

Mivel 6 fok alatt az ingatlan fagyveszélynek van kitéve, ha a hőmérséklet ez alá csökken, a termosztát automatikusan bekapcsolja a kazánt. Ha a fűtési rendszerünk fagyálló folyadékot tartalmaz, vásárolhatunk módosított programmal felszerelt készüléket. Ezt 6 foknál alacsonyabb hőmérsékletre is be lehet állítani. További hasznos szolgáltatás, hogy a gsm-termosztát fagyveszély esetén riaszthat. Ha 4 fok alá süllyed a hőmérséklet, és a kazán nincs üzemkész állapotban, a megadott telefonszámon azonnal felhív minket, és beolvassa az aktuális értéket.