Piackutatás

okostelefon
Forrás: tsminteractive.com

A magyarok több mint negyede már okostelefont használ

A magyar felnőttek 29 százalékának volt okostelefonja tavaly év végén: a 2,4 millió készüléket főleg a fiatalok, a férfiak, az iskolázottabbak és a budapestiek használják, olvashatjuk az eNET-Telekom "Jelentés az internetgazdaságról" című felmérésében.

Az okostelefon-használók több mint 60 százaléka szokott internetezni a telefonján, vagyis az intelligens mobillal rendelkezők harmada egyelőre nem él telefonja egyik legfontosabb képességével, sem mobilinterneten, sem wifi kapcsolaton keresztül. Ugyanakkor az okostelefonnal rendelkező iskolázott, fővárosi, fiatal férfiak mintegy 70 százaléka mobilnetezik. E-mailt a felhasználók 53 százaléka olvas az okostelefonján. A legaktívabb, budapesti csoport 72 százalékban levelezik mobillal.

A közösségi oldalak látogatottsága majdnem olyan népszerű, mint az emailezés, az okostelefon-használók 45 százaléka rendszeresen látogat ilyen oldalakat telefonján. Sőt, a községekben, falvakban élők közül többen keresik fel a közösségi oldalakat, mint ahányan e-mailt használnak. A Facebookot valamivel több mint 1,2 millió felhasználó látogatja okostelefonján is Magyarországon.