Legfrissebb

nokia lumia 900
Forrás: csmonitor.com

Lefizeti az AT&T-t a Nokia

25 millió dollárt fizet a finn telefongyártó a vezető amerikai mobilszolgáltatónak, hogy az termékeit használja.

Hamarosan kapható lesz az Egyesült Államokban a Nokia és egyben a Microsoft Windows Phone operációs rendszer zászlóshajója, a Lumia 900. Mindkét cég számára sok függ attól, milyen eredményeket produkál a termék, hiszen ez dönti el, hogy sikerül-e a Microsoftnak - és vele együtt partnerének - megmaradnia egy az Apple és az Android készülékek által uralt piacon, vagy a BlackBerryhez hasonlóan lassú elmúlásra vannak ítélve. A siker szempontjából kulcsfontosságú amerikai piacon a hírek szerint április 9-én vezetik be a terméket, amelynek agresszív marketingjét már megkezdték. A szokásos hirdetések mellett a Nokia más lehetőségeket is kihasznál, amelyek közül az egyik az AT&T alkalmazottainak rávétele telefonjainak használatára. A WPCentral információi szerint a finn gyártó 25 millió dollárt fizet az AT&T számára, hogy annak alkalmazottai a Lumia 900-at használják céges telefonként. A megállapodás értelmében a szolgáltató alkalmazottai ingyen juthatnak hozzá a cég termékéhez, ennek egyetlen feltétele, hogy korábbi céges telefonjukat leadják.

Nagyon nyomják (forrás: paidcontent.co.uk)
Nagyon nyomják (forrás: paidcontent.co.uk)

Az már eddig is köztudott volt, hogy az AT&T legalább akkora marketingtámogatással és médiakampánnyal fogja kezelni az új Nokiát, mint az iPhone-t annak bevezetésekor. A szolgáltató részéről érthető az igyekezet, az AT&T ugyanis régóta szeretne megszabadulni az “iPhone szolgáltató” bélyegtől, ami annak ellenére nem sikerült, hogy már más szolgáltatók is forgalmazzák az Apple termékét. A Nokia számára kitűnő marketingfogás az alkalmazottak telefonokkal való ellátása, hiszen azok így állandóan láthatóak lesznek a vásárlók számára, illetve a folyamatos használat miatt az eladók jobban fogják ismerni a készüléket, amit így könnyebben mutathatnak be.

A gyártó és a szolgáltató tervei szerint hamarosan az AT&T alkalmazottak 80 százaléka Lumiát fog használni az eddigi céges készüléke helyett. A telefongyártó mindezek mellett darabonkénti 10 dolláros jutalmat is felajánlott minden sikeres eladás után, anyagilag is érdekeltté téve az szolgáltató alkalmazottait a készülék népszerűsítésében. A Nokia szemmel láthatóan nem bízza a véletlenre a Lumia 900 sorsát, bár a WPCentral cikke megjegyzi, a megegyezéshez szükséges összeget nem a finn gyártó, hanem a Microsoft fizeti, megelőlegezve a bizalmat.