Legfrissebb

iPad3 főoldal 1
Forrás: Apple

Imádják az új iPad-et

A túlmelegedés nem oszt-nem szoroz: az új iPad nagyon jó minősítésekkel büszkélkedhet. A legjobban a kijelzőjét szeretik, egyetlen jelentős negatívuma az árfekvése.

Két friss értékelésből is megerősítette, hogy az új iPad-et elég jól sikerült összerakni. Az Apple új táblagépe a Consumer Reports fogyasztóvédelmi magazin rangsorának élén található.Érdekes a lelkesedés két héttel azután, hogy nevezett szaklapban kiemelték: a tablet könnyen túlmelegszik. Az akkori mérések szerint 47 Celsius fokos hőmérsékletet ért el az iPad3 egy masszív processzorigényű, összetett grafikájú játék futtatásakor. Most azonban a magazin (szerzője) leszögezi, a hőfok nem jelentős probléma, annak ellenére, hogy valóban magasabb, mint az előző iPad-nél mért érték. A kijelzőt pedig annyira szerette a fogyasztóvédelmi szaklap, hogy külön kategóriába sorolta az iPad-et, a megjelenítés minősége tekintetében valamennyi konkurens (?) termék fölé emelve az Apple gépét.

A Consumer Reportsnak most hálás lehet a cupertinói cég, nem úgy, mint az iPhone4 megjelenése után, amelyet a magazin nem ajánlott az olvasóinak, méghozzá az emlékezetes antenna-baki miatt.

Visszatérve az iPad3-értékelésekre: készült egy felmérés is, a ChangeWave Research megkérdezte az új iPad-ek tulajdonosait, milyenek az első tapasztalataik a kütyüről. Nos, 82 százalék a nagyon elégedettek aránya (ez a szám a kettes sorszámú iPad esetében 74 százalék volt), ami sokatmondó adat, főleg, ha hozzátesszük a szimplán elégedettek alkotta 16 százalékot, így a pozitív vélemények hányada összességében 98 százalékos.

A legjobban a retina display jött be a felhasználóknak, 75 százalék ezt a tulajdonságot imádja a legjobban új készülékében. Az akkumulátor hosszabb élettartamát 22% emelte ki, sokan jelölték be a kütyü rádióját, gyorsaságát és az 5MP-es kamerát is.

A válaszadók az iPad3 legnagyobb hátrányának – érthető módon – az árat nevezték meg; az internettábla valóban nem olcsó mulatság: 500 és 830 dollár közötti áron kapható. A túlmelegedést mindössze 7% említette (89%-nak ez nem okozott gondot vagy észre sem vette a problémát), és 8% vélekedett úgy, hogy a tablet mérete/súlya nem megfelelő.

A userek tehát imádják az új iPad-et, azok is, akik nem várták meg a teszteket, és már a debütáló hétvégén megostromolták a boltokat (hárommillió példány fogyott az első napokban), és azok is, akik már tablet-tulajdonosként tesztelgetik új kedvencüket.