Legfrissebb

hacker
Forrás: weblogs.baltimoresun.com

Feloszlik a LulzSec

Az elmúlt hetek látványos és gyakran megalázó hackertámadásai mögött álló csoport nemrégiben bejelentette felhagy tevékenységével. A döntés okáról nem számoltak be.

A Sony, a Nintendo és a Sega oldalainak feltörése és felhasználói adatainak megszerzése mellett a LulzSec néven ismert hackercsoport vállalta magára a CIA oldalának feltörését, számos belső AT&T dokumentum kiszivárogtatását, a Brazil kormány lapjának megtámadását, valamint egy cikk feltöltését a PBS honlapjára. A hírek szerint a LulzSec a jelenleg is aktív Anonymus csoportból vált ki és kezdett önálló tevékenységbe, míg az eredeti csoport politikai szempontok és egy sajátos becsületkódex szerint működik, addig a most előtérbe került hackercsapat nem állított maga elé korlátokat.

Elszálltak?
Elszálltak?

A kormányzati oldalak és politikai kinyilatkoztatások mellett magáncégek rendszereinek feltörésével és személyes adatok nyilvánosságra hozatalával  is elhíresült csapat állítása szerint csupán fel szerette volna hívni a figyelmet a biztonsági hiányosságokra. ennek az állításnak mond ellen az a tény, hogy a LulzSec tagjai többek között pornóoldalakat is feltörtek, amelyek előfizetőinek adatait, email címeit és jelszavait is közzétették, megfogalmazásuk szerint “heccből”. Emiatt a magatartás miatt lehetséges, hogy a hackervilág jó része a csoport ellen fordult, azzal fenyegetőzve, hogy felfedi tagjainak kilétét és közzéteszi elérhetőségeit.

A LulzSec több helyen is nyilvánosságrahozott nyilatkozata szerint a csoport befejezte ötvennapos hadjáratát és tevékenységét felfüggeszti. Az okokról nem nyilatkoznak, de minden valószínűség szerint közrejátszik az, hogy a rendőrség nagy erőkkel nyomozást indított a csapat tagai ellen, nemrégiben letartóztatva egy angol tinédzsert, akiről úgy gondolják a LulzSec tagja. Utóbbi hírt a LulzSec nem erősítette meg, nyilatkozatuk szerint a csoport hat tagja jelenleg is szabadon mozog. Elképzelhető, hogy a támadások felfüggesztése csupán arra szolgál, hogy lenyugodjanak a kedélyek és később újra szabadon folytathassák tevékenységüket.