Legfrissebb

black ops címlap
Forrás: ITB

Ami megmenti a 3D-t

Nem tűnik túl fényesnek a 3 dimenziós tévék piaca: még nagyon fiatal ugyan, de aggasztó érdektelenség fogadja. Ha a játékokon múlik, akkor azonban be fog indulni a kereskedés, hiszen az élmény intenzívebb, mint a filmek esetében, az előállítási költség pedig jóval kisebb. Az első sikercím a Black Ops lesz.

Végre kiderül, mennyire erős a 3D-s tévék piaca, vagy legalább az, hogy mennyire motiváltak a vásárlók. Most ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a harmadik dimenzió élménye a filmek esetében bizony kevés lesz ahhoz, hogy forradalmat indítson és bankot robbantson, és bár már minden nagyobb tévégyár bejelentette saját termékcsaládját, a vásárlók kivárnak, vizsgálódnak, vagy egyszerűen nem érdekli őket annyira az egész, hogy csak ezért új készülékre ruházzanak be – legalábbis ez derül ki az előzetes piackutatásokból. Van azonban a szórakoztatóiparnak egy szegmense, amely mégis megtörheti a jeget: a konzoljátékoké. Most jelentették be az eddigi legnagyobb hírt ezen a téren: a népszerű Call of Duty sorozat legújabb epizódja, a hidegháborúban játszódó Black Ops 3D-ben is megjelenik, azaz egy szemüveg segítségével az eleve három dimenziós akciójátékot valóban 3D-ben láthatjuk.

Forrás: IGN
Forrás: IGN
A Black Ops várhatóan mindettől függetlenül az év egyik nagy durranása lesz a játékpiacon. Természetesen megjelenik 2D-s változata is, a Treyarch stúdió szerint a játék tartalmilag ugyanaz lesz, az ezt választók semmit sem veszítenek, legfeljebb a játékélmény lesz laposabb – szó szerint. „Ha lézerrel célzom be az ellenfelet, a vörös pontot is 3D-ben látom. Ha valaki a folyosó végén áll, mintha tényleg egy folyosó végén állna. Ha nyílt terepen vagyok, körbenézek és a távolban látom a szereplőket. Hihetetlen térélményt ad.” Így reklámozta termékét Mark Lamia, a fejlesztőcsapat vezetője. A szoftver egyébként a sorozat hetedik tagja, Hong Kongban, Kubában, Oroszországban és Vietnámban játszódik majd, hozza tehát a kötelező hidegháborús helyszíneket.

Lamia egyébként érzi, hogy termékük megbolygathatja a tévépiacot: „amikor megmutattuk az embereknek (a 3D-s változatot), a legjobb visszajelzés az volt, hogy ’most akkor vennem kell egy 3D-s tévét’”. Több cím is kijön egyébként 3D-ben a játékkal együtt, például a Batman: Arkham Asylum, vagy az Avatar konzolváltozata, de biztos, hogy a Black Ops lesz a legnagyobb durranás, a többi ugyanis újrakiadás.