Legfrissebb

anonymous - hungary
Forrás: ITB

Az Anonymous ”megtámadta” Magyarországot

Feljogosították magukat a hackerek, hogy az ország nevében tevékenykedjenek – az Alkotmánybíróság honlapja ideiglenesen leállt.

Feltörték, majd átírták az alaptörvények szövegét az Alkotmánybíróság (Ab) honlapján a magukat Anonymous-hackereknek tituláló kiberbűnözők vasárnap. Sereg András korábban az MTI-nek elmondta, hogy délben értesültek arról, hogy hackertámadás érte a testület honlapján az alaptörvény szövegét, de úgy látják, hogy az oldal többi tartalma rendben van. A dokumentumot eltávolították az oldalról, és igyekeznek minél előbb újra közzétenni a helyes szöveget, addig azonban ideiglenesen nem elérhető az Ab weboldala. Megjegyezte, ha kell, megteszik a szükséges lépéseket a történtek miatt.

Egyes médiumok forrásai szerint a hackerek több bekezdéssel kiegészítették az alaptörvény nemzeti jellegét és az utána következő fejezeteket az Ab honlapján. Beleírták például a szövegbe azt, hogy az informatikában dolgozók 32 évesen a fizetésük 150 százalékával nyugdíjba mehetnek, továbbá azt is, hogy az Anonymous és más önszerveződő informatikai csoportok és egyének kötelezhetők arra, hogy az országot érő külső és belső fenyegetések ellen fellépjenek - állítják az értesültek.