Legfrissebb

Opensource
Forrás: blogspot.com

Szoftverpiaci nyitás

Megvannak a közbeszerzési eljárás nyertesei, aláírták a keretszerződést. A jövőben minden további eljárás nélkül rendelhetnek a győztesektől nyílt szoftvereket a közigazgatási és oktatási intézmények.

Megszületett az eredmény a szoftverpiaci nyitás jegyében lefolytatott központosított közbeszerzési eljárás "nyílt szabványokra épülő szoftverek" kategóriájában. A győztes konzorcium tagjai: Freesoft, Kventa, Multiráció.

Megállapodtak (forrás: mspmentor.net)
Megállapodtak (forrás: mspmentor.net)

A kormányzat 2009 április elején hirdette meg a szoftverpiaci nyitást, amelynek keretében mind a közigazgatás, mind az oktatás számára az eddigi gyakorlatban beszerzett szoftverlicencek mellett nyílt szabványokon keresztül teljes együttműködést biztosító szoftvereket és kapcsolódó szolgáltatásaikat is beszereznek. A tárgyalásos központosított közbeszerzési eljárásban a kormányzat ezekből a szoftverlicencekből és kapcsolódó szolgáltatásaikból a közigazgatás számára 4 milliárd, az oktatás számára pedig 2 milliárd forint keretösszegben kíván beszerezni a következő 4 évben.

Az eljárás során a következő irodai szoftveralkalmazásokat választották ki: EuroOffice 2008 Pro, EuroOffice 2008 + EuroOffice Kiterjesztések, StarOffice 9 + EuroOffice/Hungarian Kiterjesztések boundle, valamint kapcsolódó szolgáltatások terméktámogatás, frissítés formájában.

A győztes konzorcium tagjaitól mind a közigazgatási, mind az oktatási intézmények további eljárás nélkül rendelhetnek termékeket és szolgáltatásokat. A keretszerződéseket már aláírták.