Legfrissebb

Programhiba
Programhiba
Forrás: images-amazon.com

Nem tudunk telefonálni

Szoftverprobléma miatt a 30-as telefonnal rendelkezők az ország egyes részein nem tudják használni készülékeiket. A Magyar Telekom dolgozik a hiba kijavításán.

Szerkesztőségünk (Budapest, Rákóczi út) 30-as mobiltelefonjai a délelőtt folyamán használhatatlanokká váltak. Volt, akinek készüléke "No service" jelzést adott ki, másnál a telefon nem jelzett ugyan hibát, ám mind a hálózaton belülre, mind a hálózaton kívülre indított hívásoknál azonnal a "call failed", "call ended" felirat jelent meg a kijelzőn. Lényeg a lényeg: nem tudtunk, és még most sem tudunk telefonálni.

Programhiba
Programhiba

Jó ideig csak az internetről kaptunk némi információt a jelenség lehetséges okairól. 12.41-kor azonban megérkezett a mobiltársaság közleménye. Eszerint váratlan szoftverprobléma okozta a hívásfogadási gondokat a Telekom mobilhálózatában.

A közlemény elismeri, hogy ma délelőtt a Magyar Telekom mobil-előfizetéssel rendelkező ügyfelei jelentős részének hálózaton belüli hívásai sikertelenek voltak, az előfizetők azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, ki van kapcsolva vagy a hangposta jelentkezik.

Az elsősorban a hálózaton belüli hívásindításokat érintő, és a jelzett időtartamban fennálló zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta. Ennek észlelését követően a rendszerszállítóval közösen még éjjel azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás fokozatosan áll helyre. A Magyar Telekom a probléma elhárításával kapcsolatban további tájékoztatással szolgál majd.