Legfrissebb

Datamonitor_global_kicsi.jpg
Forrás: lib.unc.edu

Kilábalásra készülve

Radikális változtatások helyett fokozatos átalakításokat javasolnak az elemzők a fellendülésre készülő vállalatoknak.

Már jelentkeznek a gazdaság rehabilitációjának első jelei, ám a szervezeteknek számos szektorban továbbra is komoly kihívásokkal kell szembenézniük. A folytatódó globalizáció, a szigorúbb szabályozások, az adózás, a munkavállalók jogait és a környezetvédelmi prioritásokat meghatározó kormányzati politika jelentős mértékben befolyásolja a vállalatok mindennapi működését – fogalmaz a Datamonitor Felkészülés a fellendülésre címet viselő elemzése.

Kockázatos az azonnali átalakítás
Kockázatos az azonnali átalakítás
Jóllehet a cégtulajdonosok a válság túlélése érdekében az utóbbi időben rövid- és középtávú célokra összpontosítottak, mégis kulcsfontosságú számukra a növekedési pályára történő visszaállás megtervezése közép- és hosszútávon egyaránt.

Az üzleti siker érdekében egyre több döntéshozó összpontosít az ügyfél-elégedettség növelésére, amit a hatékonyságnövelés, a beszállítói kapcsolatok fejlesztése, a költségek csökkentése és a bevételek növelése követ. A vállalatoknak mindezt infrastrukturális és informatikai kiadásaik emelése nélkül kell megtenniük, így az új informatikai rendszereket meglévő keretrendszerükbe kell integrálniuk, és versenyképességük érdekében a jövőbeli bővítésekhez biztosítaniuk kell a rugalmasságot is.

A Datamonitor javaslata a szervezeteknek, hogy vizsgálják meg egy átfogó költségfelügyeleti rendszer, valamint a meglévő technológiai platformokkal integrálható automatizált és személyre szabható informatikai rendszerek bevezetésének lehetőségét.

"Egyes vállalatvezetők véleményével ellentétben azt tanácsoljuk, hogy a szervezetek üzleti folyamataik felülvizsgálatakor adaptív megközelítést alkalmazzanak. Az alacsony kockázatú, folyamatos módszerrel a változás fokozatos, vagyis egyszerre csak egy üzleti folyamatot vagy alkalmazást érint, és nem radikális fejlesztést jelent. Azok a vezetők, akik azonnali szervezeti átalakítást szeretnének, viszonylag ismeretlen, nagyon kockázatos stratégiát követnek, amely nagymértékben megzavarhatja a mindennapi munkafolyamatokat, és jelentős pénzügyi ráfordítással jár" – mutatott rá a Datamonitor vezető elemzője.