Legfrissebb

Iomega_USB_3.0
Forrás: Iomega

Magasra tett lécek

Az EMC tulajdonában álló Iomega a napokban jelentette be, hogy az összes Iomega USB 2.0-s hordozható merevlemeznél átáll az új SuperSpeed USB 3.0 csatolóra. Az átállást az új Iomega eGo Portable Hard Drives termékcsaláddal kezdik.

Az új, csak USB 3.0-ás csatlakozókkal szerelt eGo hordozható merevlemezek hardvertitkosítással és az ipari átlaghoz képest kétszeres leejtés-tűrési értékeket felmutatva különleges strapabírással is segítik a munkát – mindezt az USB 2.0-ás eszközök áráért. A gyártó úgy tervezi, hogy október elejére minden 500 GB és 1 TB kapacitású eGo hordozható merevlemezét az új USB 3.0-ás csatolóval kínálja. Az USB 2.0-ás gépekkel teljes mértékben kompatibilis új merevlemezekbe az Iomega iparágvezető Drop Guard Xtreme technológiáját is beépítették, ami az ipari átlaghoz képest akár kétszer akkora, kétméteres zuhanás esetén is megvédi az eszközt.

Az előző generációs eszközöknél kisebb eGo lemezek a ma piacon lévő 2,5 hüvelykes meghajtók legkisebbjei között vannak. Több színben kaphatók: rubinvörösben, éjkékben és ezüstben.     (forrás: Iomega)
Az előző generációs eszközöknél kisebb eGo lemezek a ma piacon lévő 2,5 hüvelykes meghajtók legkisebbjei között vannak. Több színben kaphatók: rubinvörösben, éjkékben és ezüstben. (forrás: Iomega)

2011 első negyedévében a cég tervei szerint az Iomega Prestige Compact Portable Hard Drive termékcsalád minden modelljében is megjelenik az USB 3.0. Nem sokkal ezután az Iomega az összes többi külső merevlemez-modellbe is beépíti az USB 3.0-s csatolót.

A noteszgép hordtáskájában vagy zsebben kényelmesen elférő 2,5 hüvelykes hordozható Iomega merevlemezek mindegyike gazdagép-betáplálású, vagyis nincs szükség az asztali vagy hordozható számítógép, netbook USB-portán kívül más tápegységre. A gyártó USB 3.0-ás eszközei visszamenőleg teljes mértékben kompatibilisek, vagyis minden, csak USB 2.0 csatlakozós személyi számítógéppel és egyéb eszközzel is működnek. A cég olyan (külön vásárolható) USB 3.0-ás adapterkártyákat is kínál, amelyekkel az USB 2.0-ás asztali vagy noteszgépek használói élvezhetik a natív, akár 5 gigabit/másodperces átviteli sebességet.

Az összes új Iomega USB 3.0 eGo hordozható merevlemezhez gyárilag 256 bites beépített hardvertitkosítás (csak PC-n) tartozik. A Prestige modellekben 2011 első negyedévében, az USB 3.0-ás csatolóval együtt jelenik meg a 256 bites hardvertitkosítás.
Minden Iomega eGo és Prestige hordozható merevlemezhez ingyenesen jár az Iomega Protection Suite. A mentési és vírusvédelmi szoftverek egy felületről kezelhető választéka a gyártó szerint még jobb védelmet nyújt a felhasználók fényképeinek, video-, zene- és egyéb fájljainak védelméhez. Az Iomega Protection Suite összes szoftveres alkotórésze kényelmesen letölthető az Iomega eGo és Prestige eszközök tulajdonosai számára.

Az Iomega összes hordozható merevlemezéről további információkat talál (az aktuális árakat is beleértve) a gyártó honlapján.