Legfrissebb

nyomtatás
Forrás: galleonpromotions.co.uk

A világ leggyorsabb lézernyomtatója

Bemutatták a világ leggyorsabb mono lézernyomtató sorozatát, az új Samsung ML-5510 és ML-6510-es nyomtatókat, amelyek nagy kapacitásuk és kiemelkedően gyors nyomtatási sebességük révén kívánják lenyűgözni a nagyvállalatokat.

A 700 MHz-es processzorral és 768 MB-ig bővíthető memóriával felszerelt, 1 GB-s hálózati kapacitású Samsung ML-5510/6510 sorozat alacsony TCO (teljes élettartamra vetített költség) mellett nyújt kiváló nyomtatási teljesítményt. Az ML 6510 nyomtató 62 lap/perces nyomtatási sebességgel a BLI (Buyers Laboratory Inc.), a világ vezető független tesztintézetének tesztjei során a világ leggyorsabb A4-es mono lézernyomtatójának bizonyult. Az új sorozat havi maximális terhelhetősége 275 ezer, míg tonerkazettájának kapacitása 30 ezer oldal.

Nagy kapacítású és gyors, ugyanakkor rendkívül költséghatékony.     (forrás: Samsung)
Nagy kapacítású és gyors, ugyanakkor rendkívül költséghatékony. (forrás: Samsung)

Az ML-5510/6510 sorozat működési költsége rendkívül alacsony a különálló, nagy kapacitású toner rendszernek, az ECO-módnak, valamint az eredmény szimulátornak köszönhetően. Ezen túlmenően a tonerkímélő és a duplex üzemmódokkal még tovább csökkenthető az üzemeltetési költség. A papírelakadást megelőző technológia biztosítja, hogy mindig csak egyetlen lap kerüljön a készülékbe, így a papírelakadások száma a korábbiakhoz képest a felére csökken. A gördülékeny nyomtatást segíti továbbá a négysoros, numerikus LCD billentyűzet, az USB-kulcsról történő és a késleltetett nyomtatási funkció, amellyel a felhasználók PIN-kóddal tudnak a készülék memóriájából nyomtatni.

A kijelzőn egy gombnyomással ellenőrizhető a festékkazetta állapota és a papírmennyiség, de a hálózaton keresztül távolról is nyomon követhető a nyomtatók állapota. A Samsung saját fejlesztésű szoftvere közvetlenül a felhasználó monitorára küldi a tonerszint figyelmeztetést és a rendszerhiba-üzeneteket, vagy akár a felhasználási és számlázási összesítőket is.

Az új modellek 2011 júniusától lesznek elérhetők Magyarországon kb. 290 ezer forintos ajánlott bruttó végfelhasználói ártól.