Ict

Húszmilliós piaca lesz négy éven belül
Húszmilliós piaca lesz négy éven belül
Forrás: ITB

Végleges a megállapodás a Sharp és a Sony között

A Sharp Corporation és a Sony Corporation a napokban megállapodást kötött arról, hogy a nagyméretű LCD panelek előállítására és értékesítésére új vegyesvállalatot hoznak létre.

Az immár végleges egyesség értelmében a Sharp a Sakai városában épülő új lcd-panel gyárát a cég 100 százalékos tulajdonát képező Sharp Display Products Corporation (SDP) nevű leányvállalatára ruházta.

Lcd-k vgyes gyártsában (Forrás: www.ifa.com)
Lcd-k vgyes gyártsában (Forrás: www.ifa.com)

A tervek szerint az SDP 2009 októberében kezdi meg működését. 2009 december 29-ére a Sharp 66 százalékos, míg a Sony 34 százalékos befektetési aránnyal képviselteti magát az újonnan megalakuló vegyesvállalatban. Ennek érdekében első lépésként a Sony 10 milliárd jent fektet be az SDP-be, cserébe a Sony megkapja az SDP által újonnan kibocsájtott részvényeket. A tranzakció eredményeként ugyanezen a napon az SDP a Sharp és a Sony vegyesvállalatává válik. Az egyesség úgy szól, hogy a megállapodásban lefektetett bizonyos feltételek teljesülése esetén a Sony számos további tőkeinjekciót ad  az SDP-nek.

Az SDP törekedni fog arra, hogy a maximalizálja annak az előnyeit, hogy a világon elsőként alkalmaz tízedik-generációs üveg-szubsztrátumokat a nagyméretű lcd-panelek és modulok előállításához. Az itt készülő lcd-paneleket az elképzelések szerint jó minőség, kedvező ár és teljesítmény jellemzi majd.

A két cég együttműködésének élénkítések érdekében a Sharp és a Sony továbbra is tárgyal az lcd-modulokhoz tartozó komponensek közös fejlesztéséről.