Ict

A debreceni létesítmény (Forrás: ITSH)
A debreceni létesítmény (Forrás: ITSH)
Forrás: ITSH

Háromszáz

A T-Systems megnyitotta új, tízezer négyzetméteres, 1300 munkatárs foglalkoztatására alkalmas ikt-szolgáltató központját Debrecenben.

Háromszáz új munkahely jött létre az IT Services Hungary (ITSH) frissen átadott debreceni irodakomplexumában. Az új, több mint 10 000 négyzetméteres modern, infokommunikációs szolgáltató központ rendszerintegrációs és üzemeltetési területeken szolgálja ki nemzetközi ügyfeleit. Az IT Services Hungary a minőségi munkakörülmények biztosításán túl folyamatos át- és továbbképzési tréningeket szervez jelenlegi és leendő munkatársainak.

A debreceni létesítmény (Forrás: ITSH)
A debreceni létesítmény (Forrás: ITSH)

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere megnyitó beszédében hangsúlyozta: Magyarországnak nincs más lehetősége a nemzetközti versenyben, mint hogy magas hozzáadott értékű munkával érjen el eredményeket, s ehhez Debrecenben, illetve a régióban megvannak a feltételek.

A Budapesten is szolgáltató központtal rendelkező ITSH 2007-ben 15 fővel indult Debrecenben, s a tavaly februárban kezdett beruházás jóvoltából ez év végéig 900 fiatal diplomásnak biztosít munkalehetőséget a régióban – mondta Ilosvai Péter ügyvezető igazgató. (A high-tech irodaház egyébként 1300 fő befogadására alkalmas.)  Hozzátette: a létesítmény az it-fejlesztés, valamint üzemeltetés mellett távközlési szolgáltatásokat is nyújt, mint például a hálózatmenedzsment vagy a az üzleti folyamatok kiszervezése. A magyar, német, angol, szlovák, cseh és holland nyelven beszélő munkatársak globális ügyfeleket is kiszolgálnak (BAT, Bosch), legnagyobb klientúra azonban a nagy európai (német) autógyártók (Mercedes, BMW, Volkswagen) kerül ki.

A 4 milliárd forintos beruházással elkészült létesítmény magas fokú adatbiztonsági és technológiai követelmények felel meg, s a magas szintű rendelkezésre állás a hét minden napján 24 órában biztosított. A magas hozzáadott értéket képviselő informatikai támogatási és üzemeltetési tevékenység miatt minden munkahelyet szünetmentes árammal, többmonitoros munkaállomással és több hálózati központba vezető lan-szegmenssel láttak el. A házba mintegy 400 ezer méter hálózati kábelt építettek be.

A cégvezetés azt várja, hogy a debreceni központ 20 százalékkal növeli majd az ITSH magyarországi forgalmát.