Menedzser-életmód

air_logo
Forrás: thedesignblog.org

Ruhaszárító nagymenőknek

Október derekán mintha dézsából öntenék, zúdul ránk az égi frász. Úgy néz ki tehát, hogy az ősz újfent jogot formálni készül arra, hogy újult erővel áztassa ronggyá az ember holmiját. De csak szeretné! Ezúttal van ellenszerünk!

Van ugyanis ez a speckó ruhaszárító, amit egy nagyon menő orosz dizájner asszonyság jegyez. Mert hát a Kaukázuson innen és túl sem ismer kegyelmet az év ezen időszaka, szóval az oroszokat is szórja rendesen az égi áldás. Na, de még ha ilyen kicsinyes lenne… Sajnos nem. Elég nagyot markol ilyes tájt az ősz, legalábbis Eurázsia nagy részét tutira bekebelezi. És milyen sunyin! Az ember olykor azon kapja magát, sunshine-feeling után egyszer csak ronggyá ázik, ami két tárgyalás közt már nem is tud olyan vicces lenni. No, de pánikra semmi ok, hiszen az orosz hölgyemény kitalálta a tutit, mi pedig rátaláltunk és most prezentálnánk is Önöknek - végre volt egy szakzsargonom is a végére.

Oroszországból, szeretettel.     (fotó: thedesignblog.org)
Oroszországból, szeretettel. (fotó: thedesignblog.org)

 Szóval, azért is a nagymenőzés a címben, mert akinek olyan hipermodern szárító kütyüje van, mint amilyet Olga Kalugina dizájner asszonyság álmodott meg, akkor az igenis nagymenőnek mondhatja magát, mivel eléggé menő dolog lenyomni az őszt. Ezúttal ugyanis, ha figyelmetlenek is vagyunk és nem hurcibáljuk magunkkal éjjel-nappal a presztízsszámba menő céges esernyőket, akkor is van egy ilyen kütyünk, amivel vészhelyzet esetén még egy belvárosi gyorsétterem hamburgerszagú mosdójában is könnyen megszáríthatjuk elázott motyóinkat. (Atyavilág, most tényleg egy marketinges dumát vágtam le?! Ez a fene céges légkör!)

Na, jó, ha már esernyő nincs nálunk, akkor tuti, hogy egy ilyen kütyüt sem hurcolunk magunkkal a Samsonite belsejében, úgyhogy maradjunk csak a realitásoknál: már az is megváltás, ha legalább az irodai szekrényünkben és otthonunkban van egy ilyen csodagép.  Az ismerősöktől pedig egyenesen ki kell követelni, hogy újítsanak egy ilyet, mert hát hogy néz már ki az, hogy mi – meghozva a hatalmas áldozatot – meglátogatjuk őket, a hó eleji fizetésből villantott Armani zakó meg a rokon felé igyekvőben használhatatlan cafatokra ázik.

Már zöldben is!     (fotó: thedesignblog.org)
Már zöldben is! (fotó: thedesignblog.org)

(És ha már itt tartunk, akkor a nagykutyák biztosan kikövetelik majd a szállodaipartól is, hogy véssék márványba a modern kütyü kötelezővé tételét, mert tűrhetetlen, hogy a nagyok itt küzdenek értünk a globális felmelegedés ellen, tűzön-vízen keresztül, ráadásul válságos időket is élünk, s ha már a nagy csatában jól eláztunk, akkor hadd szárítsuk meg magunkat.)

Az orosz talány kettőhússzal működik – bár biztosan megjelenik majd napelemes koncepció is a dizájnblogokon, amiket azért töröltetnek majd, mert rájönnek, hogy ha esik az eső, akkor általában nem süt a nap -, a makkos cipőtől kezdve a vihar áztatta esernyőig mindent megszáríthatunk vele, akár még egy fogasra is felakaszthatjuk, totál univerzális a kicsike. A szárításhoz levegőt használ és a hajszárítónál annyival jobb, hogy legalább helyettünk is képes ellátni az ilyen bonyolult feladatokat – és még egy céges közhely a végére. Hah!