Menedzser-életmód

Electrolux iPod
Forrás: thedesignblog.org

iPod a porszívóban!

Szinte hihetetlen, mégis igaz! A svéd Electrolux olyan porszívót fejlesztett, amely zajtalanul működik, ráadásul még egy iPod dokkolót is integráltak bele - hogy valóban szórakozás lehessen a takarítás.

A zene talán a legjobb dolog, ami takarítás, főzés, vagy éppen bármilyen otthoni munkavégzés közben érhet minket. Persze, ehhez az is kell, hogy az adott hangsugárzó jócskán felülmúlja az otthoni kukta, turmixgép, mosógép, vagy éppen porszívó süvöltő hangját. Nos, a svéd Electrolux tett arról, hogy legalább porszívózás közben kizárólag a zenével foglalkozhassunk: szinte már hangtalan porszívójukba iPod dokkolót építettek.

Electrolux Silence Amplified - a zenélő porszívó.     (fotó: thedesignblog.org)
Electrolux Silence Amplified - a zenélő porszívó. (fotó: thedesignblog.org)

Hogy miért? Mert komolynak tűnő tudósok állítólag bebizonyították, hogy a zenehallgatás kifejezetten jó hatással van ránk az otthoni munkavégzés közben. És ha már a porszívózásnál tartunk, erről azt tartják, hogy sokkal hatékonyabban végezzük zenehallgatás mellett. Kevesebb a stressz, ráadásul számos kalóriát is elégetünk a munkafolyamat közben.

Ez idáig mind nagyszerű, de mi a fenének kellett ehhez az Electrolux gépébe dokkolót építeni?! Mert amennyiben már az otthoni környezetbe ajánlanak egy hipermodern csúcsgépet - ami ráadásul síri csendben üzemeltethető -, akkor feltételezhetnék azt is, hogy ha iPod-om van, akkor feltehetően fülhallgatóm is van hozzá. Vagy ha már otthon vagyok, akkor valószínűleg van egy pár hangfalam a polcon, melyeken keresztül az iPodomat is hallgathatom, ha nagyon ragaszkodom az Apple termékeihez.

Ugye, hogy nincs semmi értelme? Akkor mégis mire tippelnek, miért került az Electrolux modelljébe dokkoló? Elmondjuk hát: azért, hogy az iPod zenehallgatás közben nehogy lemerüljön. Zseniális - bár inkább a hangtalan porszívó az.