Menedzser-életmód

Sony Vaio
Forrás: Sony

Mega-visszahívás a Sonynál

Komoly preztízsvesztreség érheti a prémiumkategóriás notebookgyártó Sonyt, mivel a Vaio két sorozatáról. összesen több mint félmillió készülékről kiderült, hogy szimpla működtetés mellett is torzulhat a gépek alakja. Az akkuk és a túlmelegedés felé mutatnak az eredő vektorok.

Egészen ponotsan 535 ezer Sony Vaio készüléket hívnak vissza - szinte a teljes F és C sorozat erre a sorsra jutott. Ez a nap legnagyobb biztonsági híre, miután a panaszokra reagálva elvégzett tesztek valóban igazolták: e gépek képesek olykor magukól is alakot váltani.

Elitéknél is megeshet az ilyen?
Elitéknél is megeshet az ilyen?

A hő hatására bekövetkező deformáció azonban egyáltalán nem vicces. A Sony, mely a Vaioról mindig is úgy beszélt, mint a leginkább minőségellenőrzött gyártással készült termékről, most komoly preztízsveszteséget könyvelhet el.

Igaz, pusztán hőmérsékletszabályozási kérdéről van szó, és nem az derült ki, hogy az alakatrészek bármelyike is silány minőségű lenne, de a helyzet attól még komoly. A japán gyártó, mely főként a 2010 első hónapjaiban, főként Japánban és Ázsiában eladott sorozatoknál észlelte ezt a hibát, természeresen garanciális problémakén jegyzi a hibát, és minél gyorsabban igyekszik azt kiküszübülni.