Menedzser-életmód

Logitech_Wireless_Combo_MK520
Forrás: pressitt.com

Ígéretes kombó a Logitechtől

Kényelmes és biztos irányítást ígér a Logitech legújabb billentyűzet-egér kombinációja, a Wireless Combo MK520. A termék európai megjelenésére a gyártó szerint még augusztusban sor kerülhet.

A vállalat a napokban rántotta le a leplet a Logitech Wireless Combo MK520 billentyűzet-egér kombinációról. A gyártó szerint az új kombó több szempontból is könnyebbé, komfortosabbá teszi az eszközhasználatot, ezért az alábbiakban arra szeretnénk fókuszálni, hogy pontosan milyen előnyök is volnának ezek.

A teljes értékű billentyűzet és a kétkezes egér komfortosabb eszközhasználatot ígér.     (forrás: pressitt.com)
A teljes értékű billentyűzet és a kétkezes egér komfortosabb eszközhasználatot ígér. (forrás: pressitt.com)

Ami a billentyűzetet illeti, a Logitech Incurve egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a gomboknál keresendő. A konkáv felületű, finoman lekerekített élű gombok gépelés közben a megfelelő pozícióba vezetik az ember ujjait, és megkönnyítik annak átcsúsztatását egyik gombról a másikra. Mivel wireless termékről beszélünk, természetesen fontos szempont a billentyűzetbe kerülő elem élettartama. Nos, ez utóbbit sem aprózta el a cég, állításuk szerint akár három évig is kibírja az eszköz elemcsere nélkül.

A kombó másik tagja az egér, amelynek egyik jellemző tulajdonsága, hogy jobb- és balkezesek is gond nélkül használhatják. Formatervezett külsejének és az oldalsó gumírozott fogófelületeknek köszönhetően még több órás használat után is kényelmes marad – állítja a Logitech. Az egérbe kerülő elem élettartama magától értetődően kevesebb, mint a billentyűzeté: a gyártó szerint ezt legalább egy évente cserélgetni kell. A „rágcsáló” nagy teljesítményű lézert használ, amely szinte bármilyen felületen megbízhatóan működik, kivéve az üveget és a tükröződő anyagokat.

Végezetül következzen az előbbi két eszköz működését lehetővé tevő vevőegység. A parányi Logitech Unifying vevőegység olyan kicsi, hogy elcsomagolt állapotban is benne hagyhatjuk laptopunkban, és amikor szükségünk van rá, azonnal vezeték nélküli kapcsolatot létesít a billentyűzet/egér és a számítógép között. További előnye, hogy más kompatibilis egeret, billentyűzetet vagy számbillentyűzetet is használhatunk vele, anélkül, hogy újabb USB vevőket kéne a gépbe dugnunk.

Az Unifying vevőegység a Logitech Advanced 2,4 GHz-es vezeték nélküli adatátviteli megoldást használja, ami 10 méteres távolságon belül gyakorlatilag késés vagy kihagyás nélküli stabil kapcsolatot biztosít. A billentyűzetről 128-bites AES titkosítással érkeznek gombnyomásaink, ami a létező egyik legjobb biztonsági megoldás, hogy begépelt adataink védve maradjanak illetéktelenek elől.

A Logitech Media Combo MK520 európai megjelenése augusztusban esedékes, ajánlott fogyasztói árát pedig 59,99 euróban állapították meg.