Menedzser-életmód

Bang & Olufsen egér
Forrás: thedesignblog.org

Optikai egér a la Bang & Olufsen

Bárhogy is kerestük, korábban nem találtunk egeret a dán luxusmárka elektronikai tárházában. Egészen eddig; egy argentin dizájner ugyanis időközben tökéletes optikai rágcsálót tervezett a Bang & Olufsen-nek.

Akik igazi rajongói a luxusmárkáknak – vagy még inkább a kiváló minőségű termékeknek -, azok már feltehetően találkozhattak valahol a Dániából származó Bang & Olufsen valamely exkluzív termékével. A 80 éves múltra visszatekintő skandináv gyártó ereje az egyedi megoldásokban rejlik – nem véletlenül a világ egyik legkeresettebb luxusmárkája.

Követve a gyártó filozófiáját, Kedzierski rágcsálója a tökéletességre törekszik.     (fotó: thedesignblog.org)
Követve a gyártó filozófiáját, Kedzierski rágcsálója a tökéletességre törekszik. (fotó: thedesignblog.org)

Nicolas Kedzierski dizájnert pontosan ez a minden tekintetben tökéletességre törekvő céges filozófia inspirálta, mikor megálmodta a Bang & Olufsen (B&O) optikai egerét. A végeredmény minimál dizájn, egyszerű és nagyszerű formák, könnyfakasztóan tökéletesen simulékony ergonómia. Az argentin tervező talán legjobb húzás mégis az volt, hogy a szokványos görgő helyén egy olyan touchpad-et alakított ki, amely 360 fokos mozgási lehetőséget biztosít a kijelzőkön.

A részletesebb technikai paraméterekről egyelőre nem sokat tudni, bár kiindulva a gyártó eddigi munkáiból, nem is feltétlenül szükséges elemzői fejtegetésekbe bocsátkozni. A gyártóra ugyanis nem jellemző, hogy olyan terméket adjon ki kezei közül, melyek még csiszolgatásra szorultak volna.
Annyi azonban már most világos, hogy a dizájner rágcsálója 145×62×25 milliméteres méretben látta meg a napvilágot, a már említett optikai és vezeték nélküli technológiával.

Kedzierski munkája nagyon tetszetős, merjük remélni, hogy a B&O is áldását adja a sorozatgyártásra.