Business

Pénzügyi gödörben az NSN.     (fotó: networkcomputing.de)
Pénzügyi gödörben az NSN. (fotó: networkcomputing.de)
Forrás: networkcomputing.de

Lemondott a Nokia Siemens Networks vezére!

Benyújtotta lemondását Simon Bereseford-Wylie, a Nokia Siemens Networks vezérigazgatója. A finn-német cég vezetője a hírek szerint még ősszel távozik, helyét Rajeev Suri veszi át.

Október elsejétől új vezérigazgatót üdvözölhetünk a Nokia Siemens Networks (NSN) élén. Simon Breseford-Wylie székét Rajeev Suri veszi át, aki jelenleg a cégcsoport infrastrukturális szolgáltatásokat értékesítő részlegéért felelős. A vállalti vezetésben végbemenő változásokat a FierceWireless tudomása alapján a cégcsoport piaci térvesztése idézte elő.

Rajeev Suri lesz az új vezérigazgató.     (fotó: nokiasiemensnetworks.com)
Rajeev Suri lesz az új vezérigazgató. (fotó: nokiasiemensnetworks.com)

Breseford-Wylie november elsejéig fogja segíteni az új vezérigazgató munkáját, ezt követően végleg átadja helyét Suri-nak, aki húsz éves, a telekommunikációs szektorban szerzett tapasztalatával, jelenleg is kulcsfontosságú pozícióban van, korábban a cégcsoport távol-keleti régióját vezette.

Mindemellett a Nokia Siemens kihívásokkal teli, nehéz hónapokat tudhat maga mögött, a fő konkurens Ericsson-nal szemben piaci részesedést vesztett, illetőleg a kínai Huawei és ZTE cégek is jelentős területeket happoltak el a finn-svéd cégcsoportulás elől.

A svéd Ericsson példának okáért azzal gátolta meg a NSS remélt expanzióját, hogy rálicitált a cégcsoport kanadai Nortel Network’s számára tett ajánlatára. A NSS mintegy 650 millió dollárt kínált a Nortel CDMA és LTE eszközeiért cserébe, ám a svédek milliárdos ajánlatának elfogadása logikusabb lépésnek tűnt a csőd szélén tántorgó kanadai vállalat számára. Ezek után pedig semmissé lett Beresford-Wylie azon szándéka, mely az észak-amerikai piaci térnyerést célozta meg.

A sztori érdekessége, hogy a legfőbb riválisnál is történtek változások a vezetőségben, az Ericsson vezérigazgatója még júniusban jelentette be lemondását. A svédeknél Hans Vestberg jövő év január elsejével veszi át a British Petrol-hoz édesgetett Carl-Henric Svanberg helyét.