Business

A vágy tárgya
A vágy tárgya
Forrás: desinformado.com

Rosszul amerikanizálódik a T-Mobile

Nyilvánosságra hozta második negyedéves bevételeit a T-Mobile USA. A számadatok alapján nincsen okuk szégyenkezésre, viszont meg kell hagyni, voltak már jobb formában is a magentások.

Nehéz helyzetben vannak a telekommunikációs és távközlési cégek is, hiszen a gazdasági környezetváltozás őket is rendesen megszorongatja. Nincs másképp ez a T-Mobile USA esetében sem, a magentás vállalat ugyanis, nem tudott kiugró teljesítményt elérni a folyó év második negyedében sem.

Új készülékük révén, még bőven javíthatnak.     (fotó: talkandroid.com)
Új készülékük révén, még bőven javíthatnak. (fotó: talkandroid.com)

A Q2-ben 5,34 milliárd dollárt borítékolhatott a társaság, valamelyest kevesebbet a Q1-ben regisztrált 5,40 milliárd dollárnál. A tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva is visszaesést mutatnak a T-Mobile számadatai: a 2008-as második negyedévben 5,47 milliárdot könyvelhetett el a vállalat.

A cégcsoport szintű OIBDA (értékcsökkenés nélkül számított üzemi nyereség) adatait vizsgálva, már felfedezhető némi javulás. Az ilyen úton hajtott nyereség 1,60 milliárdot hozott a T-Mobile konyhájára, mely az előző negyedév 1,38 milliárdjához és a tavalyi második negyedévében realizált 1,58 milliárd dollárjához képest is, határozott növekedést jelent – itt elsősorban a folyó év első negyedévéhez képest mért adatra érdemes fókuszálni, melynek során rögtön kitűnik a 16 százalékos emelkedés.

A mostani, három hónapos intervallumban nőtt a T-Mobile nyeresége, azonban csupán a 2009-es év első negyedéhez képest. Számokban kifejezve, az idei Q2 425 millió zöldhasút termelt a Q1-ben rögzített 322 millióhoz képest. A tavalyi év második negyedévéhez képest viszont visszaestek, akkor 452 milliót sikerült összehoznia a társaságnak.

Ami a T-Mobile USA ügyfeleit illeti, ott sem túl rózsás a helyzet. A 2008-as év második negyedévében 668 ezer új ügyfelet hajtott a karrier, majd az idei első negyedévben 415 ezret. A 2009-es Q2 viszont, „csupán” 325 ezer új ügyfelet hozott a magentások számára, mely a korábbiakhoz képest határozott visszaesést eredményezett.

A 2009-es évben eddigi legjobb termékeit és szolgáltatásait indította útjára a T-Mobile – magyarázta Robert Dotson, a cég elnök-vezérigazgatója, utalván a nemrégiben útjára indított myTouch 3G okostelefonjukra, mely, ha sikertermék lesz, akkor még számos meglepetés várhat ránk a mobiltelefonok piacán.