Business

sun-times_logo
Forrás: huffingtonpost.com

Befektetők mentik meg a Chicago Sun-t

Hét hónappal a csődvédelmi kérelmet követően úgy néz ki, hogy megmenekült a Chicago Sun. A neves amerikai napilap tulajdonosát egy helyi üzletember vezette cégcsoport vásárolta fel.

A válság óta hatalmasat estek a napilapok hirdetési bevételei, hiába is spóroltak a recesszió kezdete óta, a reklámbevételek csökkenése miatt megérezték büdzséjükben a zsugorodó profitot. Némelyiküket olyan súlyosan érte a kihívásokkal teli gazdasági környezet, hogy csődvédelmet voltak kénytelenek kérni.

Megmenekültek!     (fotó: wordpress.com)
Megmenekültek! (fotó: wordpress.com)

Így történt ez az egyik legnagyobb amerikai napilap a Chicago Sun esetében is. A lapot üzemeltető Sun-Times médiacsoport tavasszal fordult evégett az illetékes szervekhez, azóta vajmi kevés hír érkezett róluk, ám most megtört a jég: egy helyi befektetőkből álló cégcsoport mentette meg a neves napilapot.

A BBC úgy tudja, hogy a befektetői csoport 5 millió zöldhasút szurkolt le a médiacsoport felvásárlásáért, ráadásul annak 21,5 millió dollárra rúgó fizetési kötelezettségeit is átvette.

 A befektetői csoportot James Tyree helyi üzletember vezeti, elmondása alapján még rengeteg kiaknázatlan lehetőséget látnak a napilapokban. Szerintük a híripar gyors átalakulásokon megy keresztül és hamarosan újra jövedelmező üzlet lesz.