Business

CeBIT
Forrás: wordpress.com

Kilő-e az idei CeBIT?

Hagyományosan a németországi Hannoverben, hétfőn nyitotta meg kapuit a CeBIT, vagyis a világ legnagyobb informatikai szakvására. A fejlett technológiai ágazatok fellendülésének reményében nyílik meg hétfőn Hannoverben a világ legnagyobb informatikai szakvására a CeBIT.

Még alig estünk túl a januári CES és a februári Mobile World Congress kiállításokon, máris elkezdődött a világ legnagyobb informatikai szakvására, az évente Hannoverben megrendezett CeBIT. A vásárt Angela Merkel német kancellár és az idei társrendező Spanyolország miniszterelnöke, José Luis Rodríguez Zapatero nyitotta meg.

Zapatero és Merkel nyitotta meg az eseményt.     (fotó: wordpress.com)
Zapatero és Merkel nyitotta meg az eseményt. (fotó: wordpress.com)

A nagyközönség előtt viszont csak kedden nyitja meg a kapuit a vásár, melynek idei mottója "Connected World", azaz összekapcsolt világ. A mottó szellemében alakították ki a vásár fő témaköreit is,melyek így a szélessávú mobilinternet, az informatikai biztonság, a közlekedési telematika és a környezetbarát informatika köré orientálódnak.

Ahogy ez lenni szokott, az esemény számos konferenciának és szakkiállításnak is otthont ad.
A vásár keretében kerül megrendezésre a CeBIT Sounds  zeneipari technológiai szakkiállítás is, amelyen a zeneipari és szórakoztatóelektronikai ágazat képviselői adnak egymásnak találkozót.

A hét végéig 68 ország 4150 kiállítója mutatja be termékeit és újdonságait. Ezek a számok azért fontosak, mert a CeBIT évek óta veszít kiállítói számából, ami egyebek mellett az ágazati szakvásárok terjedésével hozható összefüggésbe. A szórakoztatóelektronikai ágazat fő rendezvényévé a berlini IFA és a már fentebb is említett Las Vegas-i Consumer Electronics Show nőtte ki magát, a mobilkommunikációs ágazat fő seregszemléje pedig időközben a barcelonai Mobile World Congress lett.